Spirituele reis Sinaï gebergte - 04/08/2022

Bijgewerkt op: 03-05-2022


Verblijf in de Sinaï bergen is een pelgrimstocht die start in België.

We volgen dezelfde reis als een zeer bijzondere, jonge vrouw, die op zoek was naar waarheid, wijsheid en inzichten. Dit is het verhaal van Catharina van Alexandrië. “Hier lees je haar verhaal

Het gebergte nodigt uit om zijn rug te beklimmen en je te laten dragen net zoals een vader zijn kinderen draagt. Niets is hem te zwaar om je te begeleiden naar de top. Het gebergte nodigt je uit om de vele verhalen uit je leven mee te brengen en ze zuurstof te geven tijdens de vele wandelingen en rustmomenten aan de wateroases.

Hussien is onze gids en nodigt ons allen uit om te verblijven in zijn tuin (verblijf) diep in de bergen. Vandaaruit zal hij ons begeleiden tijdens de wandelingen in de bergen die voor iedereen haalbaar zijn. De wandelingen geven ons de gelegenheid stil te staan, hoog te klimmen en diep te dalen net zoals in ons leven.

Je vindt er volledige rust. Je kan luidop spreken en je stem ver laten reiken zonder iemand te storen. Je kan je hart alle ruimte geven om zich te openen om de ware liefde van de bergen en de natuur te ervaren. Je kan je handen op de grond leggen en voelen hoe moeder aarde “in de bergen” aanvoelt, hoe haar trilling hoog reikt vanuit haar schoot in de aarde door de vele harde lagen heen. Je kan je ogen de ware kleuren en het licht laten ontdekken om ze te herstellen in een zuivere omgeving. Je kan je smaak en geurzin prikkelen door het eenvoudige eten dat bijzonder smaakt, kortom alle zintuigen worden in beweging gebracht. Het Sinaï gebergte is één van de vele Heilige bergen waar wij zullen verblijven om bijzondere krachten op te doen. Eénmaal thuis zal de energie blijven doorwerken.

Hoogtepunt van ons verblijf in de Sinaï bergen wordt de tocht naar de berg Sint-Katherine, tevens de hoogste berg op dit schiereiland. We zullen op deze tocht de vele kwaliteiten ervaren die Sint-Katherine uitstraalt;

 • haar kracht en energie die ze op een natuurlijke wijze uitstraalt
 • haar doorzettingsvermogen om te overtuigen, jezelf en/ of anderen
 • Haar zachtheid waarmee ze handelt om haar doel te bereiken

Niet voor niets vind je haar beeltenis terug op vele religieuze en mystieke plaatsen om ons eraan te herinneren hoe ze als vrouw eeuwen geleden ons toonde dat het kan om jouw eigen zijn te blijven en vooral te geloven in wie jij bent, als een krachtig wezen en dit op jouw eigen manier.

Aan de voet van de Sint-Catharinaberg bevinden we ons op een 1586 meter boven de zeespiegel. Sint-Catharina is een klein dorp, waar de meeste bewoners Bedoeïen zijn. Er is overal leven in de wereld en elke plaats kent haar eigen culturele, religieuze en spirituele eigenheden. Dit zullen we ook merken zodra we in het dorp aankomen. Het bruist er van het leven ondanks de warmte en de ver afgelegen plaats in het binnenland. De kracht van de vallei is voelbaar, je wordt zo betoverd door de omgeving, het landschap en haar bewoners.

Het is een tocht, een reis die jou in beweging brengt zodra jij beslist om mee te gaan. Dit verblijf in de bergen opent jouw grenzen en je mogelijkheden. Hier krijg jij de tijd om je zaadjes die je al die jaren stil en diep verborgen hield alle kansen en mogelijkheden te bieden om te laten ontbolsteren tot een mooie bloem.

Je zal blijven wie je bent, maar innerlijk zal je merken dat je een ander mens bent geworden met een immense kracht en zelfvertrouwen. Jouw beeld op de wereld krijgt een andere invalshoek waardoor je zachter en vol mededogen naar jezelf en de wereld zal gaan kijken.

Ik ben er om je te begeleiden naar je ware zelf tijdens de hele tocht. Jou bijstaan met woord en daadkracht zodat jij op je eigen tempo je eigen grenzen kan verleggen en de vastgeroeste ideeën en gedachten vanuit jouw leven nieuwe zuurstof kan geven.

Enkele dagen in mijn aanwezigheid en de bergen doen wonderen om jou op te tillen naar nieuwe mogelijkheden. Onze grenzen zijn onmetelijk groot, dit is wat jij ontdekt!

Heilige Sint-Katherine, de bergen en mezelf staan ten dienste van jou om je een aangenaam verblijf te schenken waar jij nog lang daarna kan op terugblikken en de vele vruchten van kan plukken.


Siani 5 Siani 6 Siani 8 Siani 2 Siani 4 Sinai 10

Programma

Programma Sinaï gebergte

Dag 1:

vertrek vanuit luchthaven Brussel – Sharm-el-Sheik

Met Taxi naar Sint-Katerine

Dag 2:

Overnachting in het dorp Sint-Katherine

Dag 3:

Trektocht naar tuin van Hussien

Overnachten in tuin van Hussien

Dag 4:

Meditatie, trektocht in bergen,

Overnachten in tuin van Hussien

Dag 5:

Meditatie, trektocht in bergen,

Overnachten in tuin van Hussien

Dag 6:

Meditatie, trektocht in bergen,

Overnachten in tuin van Hussien

Dag 7:

Tocht naar Sint-Katherine en afsluiten met ceremonie

Overnachten in tuin van Hussien

Dag 8:

Trektocht naar dorp Sint-Katherine

Overnachting in het dorp Sint-Katherine

Dag 9:

Vertrek vanuit luchthaven Sharm-el-Sheik – Brussel

Praktische informatie

 • Zodra jij beslist om mee te gaan breng ik alle boekingen in orde voor jou.

Inbegrepen in de prijs:

 • Alle transfers van en naar de luchthaven in Sinaï woestijn met "Taxibusje"
 • Alle maaltijden
 • Alle overnachtingen
 • Onze gidsen
 • Internet waar mogelijk
 • Drank bij maaltijden

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegtuig tickets

Wat heb je nodig:

 • Een geldige internationale paspoort of ID die minstens 6 maanden geldig tijdens verblijf in Sinaï
 • Er zijn geen inentingen verreist
 • Geld kan ter plaatse afgehaald worden bij bank of ATM

Logeeradres;

Hussien Garden of Live

Praktisch

 • Coach: Mo El Bazi
 • Datum: augustus 2022
 • Vertrek: Luchthaven Brussel
 • Inschrijven: zie rubriek inschrijven onderaan of bel 0485 606 247
 • Investering: € 1000 Exclusief vlucht.

 • Overschrijven op rekeningnummer: BE23 0689 4055 7291 met vermelding naam en Sinaï

Mo El Bazi

is coach en healer bij Praktijk De Steen waar eenvoud werkt en sterk jouw leven kan veranderen.
Akkoord