Sinaï woestijn inspirerende reis - 03/04/2023

Bijgewerkt op: 20-02-2023

Spirituele Sinaï woestijn ervaring

Wie wil niet een onvergetelijke reis maken die zowel innerlijk als uiterlijk voedt?

Tijdens komende paasvakantie is er een nieuwe Sinaï woestijn reis gepland. Een reis die je uitnodigt om cultuur, de plaatselijke natuur en gastronomie te ontdekken. Een reis die beklijvend is en die jij niet meer zal vergeten.

De roep van de woestijn is sterk en werkt sterk in op elke bezoeker die een stap zet in de onmetelijke ruimte van zand, bergen en de zee. Hier worden jouw gedachten uitgenodigd om zich in de stilte van de woestijn tot rust te komen. Hier krijgt Jij alle ruimte om jezelf te ontdekken, je innerlijke wereld te ontdekken waar er zoveel moois te ontdekken valt.

Waar ooit de zee heerste, was er weinig land en dit miljoenen jaar geleden, misschien wel ouder! Nu is het een woestijn en tussen elke duin, elke korrel zand, elke steen vinden we vandaag nog restanten van zeeschelpen en versteende koraalriffen die door de erosie vrijkomen. Elke korrel zand, elke steen die je voelt tijdens het stappen aan je voeten of in je handen bevat een enorme kracht aan energie die veilig opgeborgen zat en nu beetje bij beetje vrijkomt om ons te helen. Hier sta je op en ga je slapen in een bad van liefdevolle energie die je helemaal oplaadt. Wees niet verbaasd als je je plots zo energiek voelt! Misschien een valkuil omdat je het gevoel ervaart; nu kan ik de hele wereld aan.

Stille momenten in overvloed, de woestijn is stilte. Een stilte die ik na al die reizen nog altijd niet kan bevatten of beschrijven omdat woorden de stilte tot niets zou herleiden. Eeuwige stilte gekoppeld aan schoonheid, door niets bezoedeld, of misschien toch door een verdwaalde reiziger die nooit genoeg kan krijgen van al het moois dat zo overweldigend is. Zo kan jij dit ter plaatse gaan ervaren.

Hier naar deze plaats neem ik je mee om te verstillen, om elk zintuig te prikkelen. Hier neem ik je mee om wonderlijke dingen te ontdekken zowel binnenin jezelf als daarbuiten. Ik breng je op plaatsen waar eigenlijk nog niemand een stap heeft gezet. Ja, die plaatsen zijn te vinden in de Sinaï woestijn. Mooie verborgen parels die wachten op jou.

Verwondering voor de veelzijdigheid van het land gekoppeld aan de vele ontmoetingen met de bedoeïenen is verrijkend voor geest en lichaam. Hier ontdek je de Sinaï woestijn die een overvloed bezit aan diverse rijkdommen die jij mag plukken. Hier leer ik je om de ervaren schoonheid en krachtige energie vast te houden zodat deze liefdevolle ervaring lang bij je aanwezig blijft en voor jou actief blijft om je dromen, je wensen te realiseren en oude patronen kunnen oplossen in het stof tot onvoorwaardelijke liefde. Deuren zullen zich openen voor jou.

Tijdens deze reis in de Sinaï woestijn ben ik je mentor om naar je te luisteren, bij te sturen en vooral je gids te zijn. Alle gesprekken gebeuren persoonlijk naast de groepsactiviteiten. Jij krijgt hier tijd om jezelf helemaal te ontdekken, je te ontplooien in alle zachtheid.

Er is maar één moto in de woestijn en dat is de traagheid van de woestijn volgen. Je zal snel innerlijke rust en vrede in jezelf ervaren om te verstillen.

Van elke reiziger weet ik, iedereen keert met een gelukzalige glimlach en een rijk gevoel huiswaarts!

Programma van 3 tot 13 april 2023


We verblijven de eerste twee dagen aan de golf van Akabha waar we in chalets slapen vakantiedomein Nirwana.

We bezoeken het dorp Katherine in de bergen en de Goddelijke berg. We overnachten op de top van Mozesberg waar we de kracht van de ondergaande en opkomende zon gaan ervaren. De kracht van de maan die moederlijk over ons waakt en ons de nodige kracht schenkt.

Bezoek aan Katherine kerk met haar historische schatten en de vele eeuwen oude olijfbomen die elk een verhaal vertellen. De brandende struik die er nog altijd ongeschonden groeit en onderhouden wordt.

Overnachtingen in tenten in de woestijn en of onder een heldere hemel vol sterren en vallende sterren. Kampvuur met heerlijke bedoeïenen thee. (H)eerlijke maaltijden ook in de woestijn.

Wandelingen tussen de vele bergen met open ruimtes waar stilstaan bij een meditatie of gebed op zichzelf mogelijk is. Duinen die ons uitdagen om bovenaan te geraken.

White canyon, meer dan een bezoek waard, een onvergetelijke wandeling tussen rotsen waar je eindeloos kan blijven naar kijken. Hier word jij herleid tot wie jij bent en in je kracht hersteld. De grootsheid van de bergen en canyon is vol genade en schenkt ons zo kracht. Een wandeling vol verwondering die ons leidt naar een oase zoals we die allemaal kennen. Een oase vol palmbomen en een overvloed aan water. Tevens een rustplaats om je innerlijke helemaal tot rust te brengen.

Bezoek aan Wadi wish wesh om af te ronden. Een symbolische plaats die de goddelijke baarmoeder symboliseert. Hier krijg jij een inwijding om alle ervaringen van ontvangen en loslaten te bezegelen en ervaar je de kracht van de goddelijke baarmoeder in haar schoot vol helder en krachtig water.

Er zijn meditaties die vrijblijvend te volgen zijn om ons te verdiepen en dichter bij onze waarheid te brengen. Na elke meditatie is er moment van verstilling en duiding om onze verdere stappen te zetten.

Sinaï woestijn is een plaats waar jij je ware zelf zal ontmoeten en ermee zal versmelten. Je leven krijgt een andere wending op het einde van de reis. Je reist huiswaarts met een grote innerlijke rijkdom.

Wat mag je van mij verwachten:


 • Boeking van vliegtickets
 • Transfer in België met trein regelen
 • Transfer in Sinaï met taxi boeken
 • Lijst bagagelijst volgt na inschrijving

Praktische informatie:

 • Vertrek vanuit luchthaven in Charleroi op maandag 3 april om 17u30
 • Vertrek met trein naar Charleroi wordt tijdig meegegeven om samen te reizen
 • We landen terug in Charleroi op donderdag 13 april om 10u
 • 1 stuk rugzak of handbagage van 10 kg
 • 1 stuk ruimbagage van 20 kg

Prijs = all-in ter plaatse:

 • Prijs € 1400
 • Mobiele data waar mogelijk in Sinaï woestijn
 • Transfer in België met trein regelen
 • Transfer in Sinaï met taxi boeken
 • Overnachting aan zee, op Mozesberg en in de woestijn
 • Alle maaltijden
 • Gidsen
 • Activiteiten ter plaatse
 • Persoonlijke begeleiding gedurende de hele reis

Exclusief:

 • Exclusief vliegticket en reisverzekering

Praktisch

 • Coach: Mo El Bazi
 • Datum: van maandag 3 april tot donderdag 13 april 2023
 • Vertrek: Luchthaven Charleroi +/- 17u
 • Locatie: Noordelijke Sinaï woestijn
 • Inschrijven: zie rubriek inschrijven onderaan of bel 0485 606 247
 • Deelname: € 1400 Exclusief vlucht.

 • Overschrijven op rekeningnummer: BE69 9731 7841 6578 met vermelding naam en Sinaï april 2023

Scan met je gsm qr-code en toets bedrag in.

Vermeld ook je naam en datum activiteit.

Qr code 3

Mo El Bazi

is coach en healer bij Praktijk De Steen waar eenvoud werkt en sterk jouw leven kan veranderen.
Akkoord